Výhru Vám zašleme na Váš e-mail.

Zadejte Váš e-mail:




Nejlepší dobroty na velikonoční svátky

Nejlepší dobroty na velikonoční svátky

Velikonoční vajíčková či vaječná tlačenka se co do surovin nejčastěji skládá ze sterilované zeleniny, již zmíněných vajíček, uzeniny, tatarské omáčky, želatiny a octu. Je velmi jednoduchá na přípravu, skvěle vypadá, a ještě lépe chutná. Přidejte čerstvé bylinky a tlačenku si zamilujete natolik, že ji budete připravovat nejenom na Velikonoce, ale po celý rok. Z našich osvědčených receptů určitě doporučujeme vyzkoušet recept na velikonoční tlačenku se salámem a zeleninou. Určitě nesmí na vašem velikonočním stole chybět pravá kopřivová velikonoční nádivka. 

Velikonoční nádivka z kopřivami 

Kopřivy očistíme, natrháme a spaříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Maso nakrájíme na kostičky, slaninu na tenké plátky a vejce také na plátky. Do rohlíků přidáme maso, kopřivy a podle chuti směs osolíme a opepříme. Zalijeme 4 rozkvedlanými vejci a promícháme. Chlebíčkovou formu vyloženou pečicím papírem pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny. Naplníme ji polovinou nádivky, poklademe kolečky vajec a zakryjeme zbylou nádivkou. Kopřivovou velikonoční nádivku vložíme do trouby a pečeme ji zvolna asi 45 minut. Upečenou kopřivovou nádivku podáváme s přílohou podle chuti. Kopřivová velikonoční nádivka je dobrá teplá i studená. Přejeme dobrou chuť.

Pravý velikonoční beránek

Velikonoce bez tradičního beránka jako by vůbec neexistovali, tuhle laskominu si můžete velice jednoduše upéct i doma. Na výběr máte beránka tvarohového, piškotového nebo s kandovaným ovocem jako biskupský způsob.

Na přípravu potřebujete tyto suroviny :

  • 3 ks vejce
  • 250 g polohrubá mouka
  • 0,50 ks prášek do pečiva
  • 250 g netučný tvaroh
  • 50 g vlašské jádra
  • 250 g margarín nebo máslo
  • citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu
  • 200 g cukr krupice


Margarín a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, usekaná ořechová jádra a citronovou kůru. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou, potom ji naplníme připraveným těstem. Přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Ihned po vyjmutí z trouby vyklopíme a bohatě pocukrujeme. Hotový tvarohový beránek je krásně vláčný. Přejeme dobrou chuť.